Rólunk

Esélyt látok a gyümölcsfeldolgozásban.

Csíkszentmártonon üzemeltettem be 2016 őszén az alma, murok, cékla, körte és ribizli préselésére, pasztőrözésére, zacskózására alkalmas gépsort.

Brassói születésű vagyok, ott végeztem erdészeti tanulmányaimat, s ha bár a tanult szakmámban nem dolgoztam soha, a tanultak révén megmaradt a természet szeretete....

Esélyt látok a gyümölcsfeldolgozásban.

Csíkszentmártonon üzemeltettem be 2016 őszén az alma, murok, cékla, körte és ribizli préselésére, pasztőrözésére, zacskózására alkalmas gépsort.

Brassói születésű vagyok, ott végeztem erdészeti tanulmányaimat, s ha bár a tanult szakmámban nem dolgoztam soha, a tanultak révén megmaradt a természet szeretete. Amikor 2003-ban Csíkszeredába költöztem, vásároltunk egy telket Csíkszentmártonban, amelyen burgonya és répa termesztéssel probálkoztunk. Mivel kis területen nem volt jövedelmező, kihasználva a tudásomat, 2012-ben feketeribizlit ültettünk a területre. (1200 tő)

Odafigyelést igénylő ribizli

A gyümölcsöst egyelőre nem tervezem bővíteni, mivel a ribizlis körüli teendőket  szeretem saját magam végezni és ennél többet nem tudok vállalni, hiszen sok törődést, rendszeres odafigyelést igényel a gondozása.

Feldolgozó épület

2015-ben már 500 kg ribizlit gyűjtöttünk be, aminek a feldolgozásához szükség volt darálóra és présre, amiket meg is vásároltuk. Ezzel egyidőben elindult a feldolgozónak szánt épület is, ami év végére már szinte elkészült.

2016-ban befejeződött az épitkezés, továbbá megvásároltuk a pasztőrözéshez, csomagoláshoz szükséges  gépeket , tartályokat, így jelenleg egy teljes gépsor áll  rendelkezésünkre, amellyel alma-, murok-, cékla-, körte, illetve ribizlilevet tudunk előállítani, és ún. Bag-in-Box zacskókba vagy palackokba tölteni.

Feldolgozzuk a gazdák által hozott gyümölcsöt

Az öszi gyümölcsszüret indulásával fogadni tudjuk a helyi és a szomszédos települések gyümölcstermesztőit, időpontot vagy érdeklödni telefonon keresztül lehet kérni.

Népszerű gyümölcsléfogyasztás

Meglátásom szerint egyre nyítotabbá válnak az emberek a természetes gyümölcslevek fogyasztása iránt - a városiak és a vidékiek egyaránt. Saját célom ugyanakkor, hogy tiszta üzemben, köpenyben, gumikesztyűvel dolgozzunk, megfelelő minőségű gyümölcslevet állitsunk elő, hogy az emberek gondolkodás nélkül hozzák termésüket, és késöbb is szívesen térjenek vissza hozzánk.

Read more

Rólunk There are no products in this category.

Subcategories

 • Szolgáltatások

  Az almalékészitési folyamat kiegészitésének érdekében programállással megoldható szolgáltatásokat is nyújtunk. Igy fel is tudjuk dolgozni a gyümölcsöket(almát,körtét,ribizlit, áfonyát,homoktövist,stb) amiket a saját gyümölcsből keszült lére vágyók hoztak.A előállitási folyamatok a következőek: mosás,darálás,préselés, paszteurizálás,töltés,csomagolás)

   

  A csomagolás  Bag-in-Box  zacskóban (ami 3 illetve 5 litres dobozolt és csapos zacskót jelent) vagy 1illetve2 litres PET palackban történik.

   

  Programálás és információk  igényléséért kérjük telefonon vegye fel velünk a kapcsolatot.

   

  Termékek/Produse

  3l BIB

  5l BIB

  10l BIB

  2l flacon

  1l flacon

  0.5l flacon

  0.5l sticla

  Csomag ára / Pret ambalaj

  2,5 Ron

  2,6 Ron

  3,5 Ron

  1,1 Ron

  1 Ron

  0,8 Ron

  3,2 Ron

  Szolgáltatás ára / Pret servicii

  2 x 3l = 6 Ron

  1,88 x 5l = 9.4 Ron

  1,6 x 10l = 16 Ron

  2,2 x 2l = 4,4 Ron

  2,4 x 1l = 2.4 Ron

  2,6 x 0,5l = 1,3 Ron

  2,6 x 0,5l = 1,3 Ron

  Össz ár / Total

  8,5 Ron

  12 Ron

  19,5 Ron

  5,5 Ron

  3,4 Ron

  2,1 Ron

  4,5 Ron

  + Doboz ár/ Pret  Cutie

   1,1 Ron

  1,5 Ron

  2 Ron

   

   

   

   

 • Cukormentes